donderdag 28 april 2011

Een verhaal



Het was lang gelede, het was de ergste dag ooit. Of het lijkt lang gelede. Ik weet het niet meer ik wil er niet eens meer aan terug denken. Voor alles had ik nog een normaal leven. En nu zwerf ik rond de straten. Het is half juli, donker en alle cafétjes zitten vol. Hier en daar komt er een hard geluid van een discotheek. Kijk al die mensen nou, genieten van het leven. En ik? Ik heb iets vreselijks meegemaakt of ik maak het nog mee. Ik ben zo in de war. Ik ga maar een discotheek in. ‘’En nu allemaal de zomer hit van 2011! En we gaan allemaal los!’’ Zei een DJ. ‘’ Hey! Dat is lang gelede!’’ Zei een meisje die ze kende van lang gelde voor alles. Ze wou niet eens reageren op haar, maar ze kon niet anders ze zei automatisch hoi terug. Het meisje nodigde haar uit om bij hun tafel te zitten, maar daartegen zei ze dat ze gewoon wou dansen. Ze groette even iedereen die aan die tafel zat en ging met een groep meisjes dansen. Het was een harde beat en de muziek klonk goed, ze ging nergens aan denken en gaf haar zelf aan de muziek. Na een tijd begon ze een brandend gevoel te krijgen in haar keel, ze zei heel vaag dat ze even naar de bar ging om even wat te drinken. Normaal drinkt ze nooit alcohol, maar nu brandde haar keel zo erg. Dat ze dacht dat ze dat brandende gevoel kon verminderen met een drankje. ‘’ 1 martini graag’’ zei ze zo cool mogelijk tegen de barman. Toen ze haar drankje kreeg dronk ze die met een slok op en vroeg om een tweede. En haar gevoel zat wel goed alsof haar aders weer gevuld waren en haar brandende keel weg was. Ze kon er weer tegen aan en ging weer dansen. Verderop aan een andere bar zat een jongen de hele tijd naar haar te kijken. Ze had dat door en keek hem een paar keer aan. Ze keek hem niet verleiden of lachend aan, gewoon normaal. En gek genoeg voelde de jongen zich hierdoor aangetrokken, want hij kwam in haar richting aangelopen. ‘’Mag ik je op een drankje trakteren?’’ Ze accepteerde het door ja te knikken en liep met de jongen mee naar de bar; ‘’Twee graag’’. Zei de jongen zo cool mogelijk. Ze pakte haar drankje op en dronk het in een slok weer op, want die twee drankjes van net hadden haar maar voor even verdoofd en nu moest ze weer een paar drankjes op. En door dat te doen werd ze wat dronken. De jongen was ook dronken; ‘’Zullen we naar mijn plaats gaan?’’ Ze keek hem aan en zei; ‘’laten we naar jouw plaats gaan’’.

Even later kwamen ze in een studenten huis binnen ze gingen twee trappen omhoog voordat ze in de kamer van de jongen kwamen. Best een grote studenten huis, dacht ze bij zich zelf. Ze was weer wat helder en ze had in de gaten dat de jongen ook weer wat helder was. ‘’ Wil je nog wat te drinken?’’ Vroeg de jongen terwijl hij twee glazen in schonk. Hij kwam dichterbij en gaf het glas aan. Ze pakte het glas en nam een slok. Hij kwam weer wat dichter bij en fluisterde in haar oor; ‘’Je bent zo mooi’’. Ze zetten allebei hun glas neer en begonnen te zoenen. Hij deed zijn shirt uit en zij deed haar jack uit. Ze kwamen op het bed en opeens stopte ze. Ze had weer dat brandende gevoel en het voelde ook alsof haar aders op ontploffen stonden. Ze kon zich zelf niet meer beheersen. Ze keek strak in de ogen van de jongen. En het leek alsof de jongen bevroren was. ‘’Geef me je hand’’ en de jongen volgde haar commando’s. Ze pakte zijn hand en streek met haar hand in de handpalm van de jongen. Alsof ze in trance was want zo keek ze in de handpalm nadat ze met haar nagel een snee in de handpalm had gesneden en er bloed uit kwam. Ze bracht de hand dichterbij haar mond en dronk het bloed, terwijl ze dat deed keek ze strak in de ogen van de jongen. En ze genoot, zo zoet was het zo heerlijk. En je kon ook zien dat ze genoot want ze sloot haar ogen. En opeens opende ze het, nee wat doe ik. Ze schrok en liet de hand los. En pakte de hand weer op de snee was groter en ze wreef met haar hand eroverheen en de snee werd opeens kleiner. Ze keek de jongen strak aan; ‘’Heb je een pleister?’’ De jongen draaide zich om en pakte de pleister uit zijn nachtkastje en gaf het aan haar. Ze plakte de pleister op de hand van de jongen en keek hem weer strak aan; ‘’ Je weet niks meer, je was dronken en je ging naar huis en je zei tegen dat meisje dat je hoofdpijn had en je hebt haar weg gestuurd. En verder weet je niks meer. Herhaal mij’’ Zei ze en de jongen herhaalde haar; ‘’ Ik weet niks meer, ik was dronken en ging naar huis en ik zei tegen dat meisje dat ik hoofdpijn had en ik heb haar weg gestuurd.’’ Zei de jongen met een gehypnotiseerde stem, zonder emotie. ‘’Ga nu maar slapen.’’ Zei ze en de jongen ging liggen en viel in slaap.’’ Ik moet weg hier’’, zei ze tegen haar zelf ze pakte haar jack en liep naar buiten.

 Het begon te bliksemen, maar het was nog steeds warm. Wat heb ik net allemaal gedaan en hoe heb ik dat gedaan. Vroeg ze zich zelf af. Zie liep op straat in de stad en ze kreeg allemaal tranen in haar ogen en het begon te regen. ‘’Dit ben ik niet!’’ schreeuwde ze en ze stortte neer op haar knieën midden op straat in de stad. ‘’Dit ben ik niet, zo hoor ik niet te zijn.’’ Zei ze deze keer snikkend. Opeens keek ze op en er kwam een schaduw in haar richting naar haar toe. Ze keek op en zei weer; ‘’Dit ben ik niet’’ maar dan fluisterend. Ze wou net opstaan maar ze verloor haar bewustzijn en viel vlouw. De schaduw tilde haar op en, en hij liep met haar het duister in.